(BO) Juridisch Adviseur

Nieuw

Functie omschrijving

Als Juridisch Adviseur beschik je over verschillende rollen met daar bijhorende werkzaamheden. Naast Juridisch Adviseur fungeer je ook als Secretaris van de bezwaarschriftencommissie en Woo-coördinator.

Als Juridisch Adviseur bij HDSR heb je een adviserende functie waarbij je jouw juridische kennis optimaal inzet.

Als Juridisch Adviseur ben je onderdeel van de afdeling Bestuurszaken, Juridische Zaken en Communicatie (BJC). Je zal komen te werken in het team Juridische Zaken. Een van onze collega’s gaat het najaar met zwangerschapsverlof. Ter vervanging van haar zijn wij op zoek naar een tijdelijke collega.

Ons team Juridische Zaken bestaat uit 5 juridische adviseurs, een juridisch administratief ondersteuner en een teamleider/ senior juridisch adviseur. We zijn een club van doeners én denkers. We streven naar een proactieve benadering naar de organisatie toe, waarbij we voor elkaar klaarstaan en elkaar ondersteunen. Als team zorgen wij voor hoogwaardige juridische dienstverlening.

Werkzaamheden

In jouw rol als Juridisch Adviseur ben je verantwoordelijk voor:

  • Advisering van verschillende organisatieonderdelen en het bestuur bij juridische vragen over het privaatrecht.
  • proactief vraagstukken op pakken. Kansen en risico’s breng je helder in kaart en verwerk je in jouw advies.
  • De juridische ontwikkelingen vertalen naar de opgaven van HDSR.

HDSR heeft een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie. Deze commissie adviseert het bestuur over de afhandeling van bezwaarschriften, die zijn ingediend tegen de door het bestuur genomen beslissingen. In jouw rol als Secretaris van de bezwaarschriftencommissie ben je verantwoordelijk voor:

  • Het beoordelen van schadeclaims en aansprakelijkstellingen. Daarnaast begeleidt je de afwikkeling daarvan.

Over de informatie die wij openbaar maken kan de burger aanvullende vragen stellen via een Woo-procedure. Of wij deze gegevens ook delen, dat beslis jij. In jouw rol als Woo-coördinator ben je verantwoordelijk voor:

  • Een goed en efficiënte afhandeling van Woo-verzoeken. Jij zorgt dat de afhandeling van Woo-verzoeken binnen de gestelde termijnen blijven, van aanvraag tot verstrekken van informatie.
  • Opstellen van Woo-besluiten, het schrijven van verweerschriften en geven van juridisch advies omtrent bestuursrechtelijke aangelegenheden.

De opdrachtgever(s)

Werk dat direct zichtbaar is. Voor jou, je 750 collega’s en verschillende samenwerkingspartners. Plus de ruim 750.000 inwoners binnen onze regio. Samen werken we aan veilige dijken, schoon en voldoende water. Want waar ons werk ertoe doet, ben jij als talent nét zo waardevol. Bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zit jij op de juiste plek. Bij ons waterschap omarmen we water. Niet zomaar water. We hebben het over het regenwater dat zijn weg vindt naar de bodem na een verkwikkende stortbui in jouw woonwijk. Het water waar een levendig ecosysteem heerst dat fijn is voor mens en dier. Water dat je graag in de buurt hebt, niet te veel en niet te weinig. Precies voldoende. Het is onmisbaar om onze prachtige regio leefbaar te houden, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. En juist nu met een veranderd klimaat, meer dan ooit, is het moment aangebroken om daar actie op te ondernemen.

Omschrijving kandidaat

Als Juridisch Adviseur werk je graag samen, zowel met collega-juristen als collega’s van andere afdelingen, jij zorgt voor een goede verbinding. Je bent analytisch sterk, nieuwsgierig, staat open voor de verschillende afwegingen die moeten worden gemaakt en denkt daarbij proactief mee. Je begrijpt en voelt aan hoe de formele en informele structuur van HDSR werkt en kan je daarbinnen bewegen om de gewenste resultaten te bereiken.

Functie eisen

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
  • Minimaal 2 jaar werkervaring als juridisch adviseur. Als dit bij een overheidsorganisatie is, dan is dit helemaal fantastisch.

Extra info

Startdatum: 01-09-2024
Einddatum: 01-02-2025/01-03-2025
Optie tot verlengen: 3 x 3 maanden
Aantal uur per week: 36 uur
De pre intakes met OSS zullen plaatsvinden op 20 augustus gedurende dag tot 15:00 uur via Teams of Telefonisch
De intakegesprekken zullen plaatsvinden op 27 augustus om 09:10 uur, 10:10 uur en 11:10 uur, bij voorkeur op locatie in Houten en anders via Teams.

Locatie

Houten

Publicatiedatum

29.07.2024

Publicatie eindigt

18.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!