Interim Teammanager Sociaal Wijkteam West

Nieuw

Functie omschrijving

Afdeling Sociaal Wijkteam (SWT)
De afdeling SWT bestaat uit vijf wijkteams, één backoffice en een team Leerplicht/Doorstroompunt. De wijkteams vormen een laagdrempelige plek in de wijk, waar bewoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning. De vijf teams voeren de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uit. Samen met de inwoner kijken we wat er nodig is aan zorg en ondersteuning en hoe we van meerwaarde kunnen zijn. We werken intensief samen aan onze opgaven met (keten)partners in de stad, zoals onderwijs, zorgaanbieders, wijkverpleegkundigen, wijkagenten en vrijwilligers- en bewonersorganisaties.

Sociaal domein in beweging
Het Sociaal Domein werkt de komende jaren met de Koers Sociaal Domein verder aan de beweging waarbij inwoners en hun leefwereld centraal staan. De leefwereld is voor inwoners ongedeeld en kent geen schotten of beleidsterreinen. Dat betekent in beleid en uitvoering: meer bouwen op de kracht van de samenleving, meer menselijke maat, meer samenspraak met inwoners, meer oog voor de brede context van iemands leven, meer preventie en werken aan duurzame samenhangende oplossingen. Aansluiten bij de leefwereld van inwoners heeft daarom ook betekenis voor hoe we onze rol als gemeente invullen, hoe we ons verhouden tot inwoners en partners, voor hoe we ons werk doen en hoe we georganiseerd zijn.
Met de Koers Sociaal Domein willen we meer samenhangende en duurzame oplossingen vinden in het herstellen van bestaanszekerheid, het vergroten van kansengelijkheid en het makkelijker maken van gezond leven.

Als teammanager lever je een belangrijke bijdrage aan ontwikkeling van en sturing op deze beweging.

Werkzaamheden

Je geeft leiding aan het multidisciplinair wijkteam West met 46 professionals. T-shaped professionals met een brede generalistische basis en een eigen specialisme Jeugd, Wmo of participatie. Zij weten van wanten, staan midden in de wijk, zoeken totaaloplossingen voor problemen en werken hard aan preventie. Werken in team West is hun passie.
Iedere teammanager heeft een aandachtsgebied waar je samen met een collega teammanager over de wijkteams heen, sociaal werkers ondersteunt. In jouw geval is dat het aandachtsgebied Jeugd met speciale aandacht voor verbinding passend onderwijs en Jeugdhulp. Ervaring in systeemgericht werken is een pre.

Verbinden vanuit vertrouwen
Je verbindt je met je team vanuit vrijheid, vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. Je ziet talenten, geeft ruimte en zet mensen in hun kracht. Je stuurt op de veranderopgave en bent nabij voor je team, zodat ze zich gezien en gehoord voelen.
Op het nakomen van afspraken ben je strikt. Je bent in staat keuzes te maken, knopen door te hakken om binnen planning en budget te blijven. Je bewaakt de grote lijnen bewaakt en helpt jouw team om focus te houden. Door jouw inzet kunnen zij beter functioneren en doen waar ze goed in zijn.

Beleid
Je team weet precies wat er in de wijk speelt en jij vertaalt, samen met je team en collega teammanagers, ervaringen uit de praktijk naar vraagstukken voor beleidsontwikkeling. Jij draagt bij aan vernieuwende concepten en maakt het mogelijk dat jouw team daarin een rol van betekenis kan spelen. Samen met je collega wijkteamleiders Inge Krooshof, Bertus Bouman, Marco Last, Karin Otten en het afdelingshoofd Fatiha El Hamdaoui van het Sociaal Wijkteam, denk je graag mee over de ontwikkeling het Sociaal Wijkteam.

De opdrachtgever(s)

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Omschrijving kandidaat

Je hebt een HBO of academisch werk- en denkniveau. Ervaring in het Sociaal Domein en met name met Jeugd is een pre, maar het is vooral belangrijk dat je voldoende inlevingsvermogen hebt, affiniteit met het werkveld en wat wil betekenen voor het team en de wijk.
Je bent een natuurtalent in het coachen van professionals. Je hebt dan ook de wijsheid om achter muren te kijken, zaken te benoemen en mensen te spiegelen zonder hun autonomie te raken. Door je verbindingskracht, charme en relativerende humor ben jij een persoonlijkheid, waar mensen gewoon veel van kunnen hebben.
Dat is ook je rol in het managementteam. Vanaf de start zijn we samen. Pioniers die het anders en beter willen doen. Jij vult ons team aan als omdenker en geeft ruimte aan nieuwe inzichten.
Je collega’s noemen je een zakelijk mensenmens. Je kunt goed omgaan met veranderingen en weerstanden die horen bij een transformatieproces. Je staat voor en achter je mensen, beweegt je soepel in het politieke krachtenveld en doet wat je belooft.

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau. Dit blijkt uit een afgeronde opleiding of middels opgedane werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring in een leidinggevende rol binnen het Sociaal Domein

Wensen:

  • Minimaal een afgeronde WO opleiding (bachelor)
  • Op CV aantoonbaar minimaal 5 jaar werkervaring in een leidinggevende rol binnen het Sociaal Domein
  • Op CV aantoonbare werkervaring in een leidinggevende rol binnen het Sociaal Domein binnen het thema Jeugd
  • Op CV aantoonbare kennis en/of ervaring met systemisch werken, bij voorkeur binnen Jeugd
  • Op CV aantoonbare ervaring met het coachen van professionals
  • Op CV aantoonbare ervaring met veranderingsprocessen en het meenemen van anderen hierin.

Competenties

Het is vooral belangrijk dat je voldoende inlevingsvermogen hebt, affiniteit met het werkveld en wat wilt betekenen voor het team en de wijk. Je bent een natuurtalent in het coachen van professionals. Je hebt dan ook de wijsheid om achter muren te kijken, zaken te benoemen en mensen te spiegelen zonder hun autonomie te raken. Door je verbindingskracht, charme en relativerende humor ben jij een persoonlijkheid, waar mensen gewoon veel van kunnen hebben. Dat is ook je rol in het managementteam. Vanaf de start zijn we samen. Pioniers die het anders en beter willen doen. Jij vult ons team aan als omdenker en geeft ruimte aan nieuwe inzichten. Je collega’s noemen je een zakelijk mensenmens. Je kunt goed omgaan met veranderingen en weerstanden die horen bij een transformatieproces. Je staat voor en achter je mensen, beweegt je soepel in het politieke krachtenveld en doet wat je belooft.

Extra info

Startdatum: 09-09-2024
Einddatum: 31-12-2024
Optie tot verlengen: 3x 4 maanden
Aantal uur per week: 32-36 uur
De gesprekken vinden plaats op maandag 2 september 2024 van 09:00 tot 14:00 uur

Locatie

Zwolle

Publicatiedatum

29.07.2024

Publicatie eindigt

23.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!