Senior Projectleider Volkshuisvestingsfonds

Nieuw

Functie omschrijving

De Senior Projectleider heeft als opdracht om binnen de kaders van het Volkshuisvestingsfonds een aanpak en een daarbij toebehorend uitvoeringsprogramma uit te werken en de uitvoering te coördineren. Dit doe je in opdracht van de 5 Oost-Groninger gemeenten en samen met de daarbij actieve stakeholders zoals woningcorporaties, het programmabureau RWLP (regionaal woon en leefbaarheidsplatform) en andere relevante organisaties. De focus ligt op het opstellen van een aanpak voor de uitvoering en het bijeenbrengen van de partijen.

In aansluiting op de P&C cycli van de betrokken gemeenten wordt de uitvoering gemonitord en besproken in de daarvoor verantwoordelijke stuurgroep.

Taken:

  • Opstellen methodiek voor uitvoering volkshuisvestingsfonds
  • Opstellen uitvoeringsplan a.h.v. gebiedsgerichte aanpakken
  • Onderhouden van contacten met beleidsmedewerkers, managers en verantwoordelijke gemeentelijke portefeuillehouders en externe samenwerkingspartners
  • Onderhouden van contacten met relevante (adviserende en uitvoerende) organisaties
  • Het aanleveren van stukken voor de projectgroep, managers overleg en stuurgroep RWLP

Omschrijving kandidaat

Als Senior Projectleider van het Volkshuisvestingsfonds kun je zowel luisteren als adviseren. Je kunt goed schakelen tussen de diverse belangen en je bent in staat om inhoud en partijen op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau met elkaar te verbinden en te komen tot een praktisch uitvoerbare aanpak en werkwijze.

Je bent sterk op inhoud en structuur met een praktische doorkijk naar de uitvoering. Je hebt het lef om buiten de gebaande (inhoudelijke) paden te treden en te komen met creatieve oplossingen en ideeën. Je hebt ervaring in het tot uitvoering brengen van gebiedsplannen en voorstellen te doen voor een concrete aanpak.

Je hebt een goede antenne voor politieke en maatschappelijke belangen en bent in staat om deze belangen bij elkaar te brengen. Tegelijk houd je de te behalen resultaten in het oog.

Je hebt kennis van en hart voor de regio Oost-Groningen.

Functie eisen

  • Je beschikt over minimaal hbo denk- en werkniveau
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de regio Oost-Groningen en Volkshuisvesting
  • Je beschikt over ervaring als (Senior) Projectleider en/of je hebt ervaring met strategisch adviseren en het kwartiermaken
  • Je beschikt over een autorijbewijs en auto

Extra info

  • Van 16-9-2024 t/m 16-9-2025
  • Optie verlenging: n.v.t.
  • Standplaats: Winschoten

De interviews zullen naar verwachting plaatsvinden in week 37.
Toelichting op rooster: Voor uitvoering van deze opdracht is 8 uur per week beschikbaar. De opdracht loopt in eerste instantie een jaar.

Locatie

Winschoten

Publicatiedatum

20.07.2024

Publicatie eindigt

30.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!