Bestuursadviseur

Nieuw

Functie omschrijving

Onze Bestuursadviseurs hebben de belangrijke taak om het college van burgemeester en wethouders bij te staan met raad en daad. Daarmee zitten zij dicht op het politiek bestuurlijke snijvlak en leveren zij een bijdrage aan het maatschappelijke belang.
Wil jij je (bestuurlijke) kennis en expertise in zetten in een adviserende en organiserende rol? In een functie met impact? Lees dan snel verder!

Werkzaamheden

Als bestuursadviseur ben je de schakel tussen het bestuur en de organisatie. Jij weet wat er speelt binnen de portefeuille van de wethouder en waar de organisatie mee bezig is. Je bent het centrale punt, waar informatie- en advieslijnen bij elkaar komen, waar de finale check op noodzaak, kwaliteit, tijdigheid en integraliteit plaatsvindt. Je bent de spin-in-het-web, dat betekent informatie halen, brengen, filteren en bestuurlijk verrijken zowel intern als extern.

Als bestuursadviseur ben je direct gekoppeld aan een bestuurder en daarmee aan de vakteams die bij de portefeuille van de betreffende bestuurder horen. Je bent het eerste aanspreekpunt en adviseur voor de bestuurder en geeft gevraagd èn ongevraagd advies. Tegelijkertijd kloppen de vakteams bij jou aan, om te sparren en te toetsen. Je bent in staat om bij portefeuille-overschrijdende vraagstukken met je collega-bestuursadviseurs als één team te adviseren. Hierbij houd je, uiteraard, zowel de portefeuille van je bestuurder in het oog, als het totale belang van het college. Je bent dan ook politiek-bestuurlijk sensitief en je vindt politiek leuk. Je kan dat zowel mondeling als in schrift uitdragen.

Je houdt zicht op de afhandeling van bestuurlijk belangrijke dossiers en coördineert de afstemming tussen bestuurder, organisatie, gemeenteraad en externe partijen.

Omschrijving kandidaat

Om het bestuur succesvol te kunnen adviseren beschik je over een aantal competenties. Allereerst weet je je communicatieve vaardigheden in te zetten om je doelen op de juiste manier te bereiken, logischerwijs is je communicatie op schrift foutloos. Daarnaast vergt deze functie van jou dat je een proactieve werkhouding hebt waarbij je niet schuwt om in te grijpen of ongevraagd te adviseren wanneer zaken niet lopen zoals gewenst. In jouw manier van werken weet je goed te bepalen wat er toe doet en wat bijzaak is. Dat doe je onder andere door de verschillende belangen goed af te wegen. Uiteindelijk telt het resultaat en jij weet hier gaandeweg de juiste positieve aandacht voor te behouden.

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau. Dit blijkt uit een afgeronde opleiding en/of een toelichting in het cv

Wensen:

  • Duurzaamheid: In het cv is kort beschreven in welke mate en hoe uw bedrijf of uw kandidaat aan duurzaamheid doet
  • Minimaal 2,5 jaar werkervaring als bestuursadviseur of strategisch adviseur voor een overheidsinstantie (liefst een gemeente)
  • Ervaring als bestuursadviseur voor een burgemeester is een pre
  • Ervaring in het begeleiden en coachen van collega bestuursadviseurs.

Competenties

  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Doelgericht
  • Proactieve werkhouding
  • Schuwt het niet om in te grijpen of ongevraagd te adviseren wanneer zaken niet lopen zoals gewenst
  • Prioriteiten kunnen stellen
  • Verschillende belangen goed af kunnen wegen
  • Resultaatgericht

Extra info

Startdatum: 02-09-2024
Einddatum: 31-08-2025
Optie tot verlengen: maximaal 1 jaar
Aantal uur per week: 24 uur

Locatie

Schiedam

Publicatiedatum

19.07.2024

Publicatie eindigt

26.07.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!