Cost Engineer Infra-Installatietechniek

Nieuw

Functie omschrijving

De ambitie van Royal Schiphol Group is om de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld te creëren. We willen dat onze luchthavens in 2030 emissievrij en afvalvrij zijn, met uiteindelijk een energiepositieve, circulaire bedrijfsvoering. We blijven een leidende rol spelen in de verduurzaming van de luchtvaartsector om een net-zero emission luchtvaart in 2050 te bereiken.

Over de afdeling
Het Cost Expertise Center (CEC) is een professionele afdeling binnen Schiphol Projects, die actief bijdraagt aan de (financiële) doelstellingen van Royal Schiphol Group. Wij hebben als doel meer grip op kosten te verkrijgen en waarde voor geld te vergroten. Dit is een Schiphol brede opgave, daarvoor werken we samen met de afdelingen Strategie & Airport Planning, Asset Management, Procurement, ICT, Operations, en de luchthavens in Lelystad, Rotterdam en Eindhoven.
Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een Cost Engineer GWW. Een unieke rol waarbij je veel vrijheid hebt, een echte sparringpartner zult zijn voor het projectteam en onze aannemers en ervoor zult zorgdragen dat de partnership optimaal blijft.

De functie
Het werkgebied van de Cost Engineer Installatietechniek betreft alle projecten welke te maken hebben met de nieuwbouw en renovatie van werktuigbouwkundige en/of elektrotechnische installaties binnen en buiten het terminal gebouw op Schiphol Airport maar ook onze regionale vliegvelden in Rotterdam, Eindhoven en Lelystad.
Ze verschillen in complexiteit en omvang, maar wat ze gemeen hebben is de dynamische en vooral ook complexe Schiphol omgeving. Bij ons gaat de operatie altijd door, en dat betekent dat ook bij schijnbaar eenvoudige projecten er meerdere relevante belangen spelen. Dat vraagt om begrip én overtuigingskracht.

Je bent als Cost Engineer Installatiegebied proactief betrokken met kostenadvies met betrekking tot risico’s, optimalisaties en varianten voor de kleine tot middelgrote projecten. Je stelt kostenramingen op van de investeringskosten voor deze projecten en stelt continu de vraag of de investering voldoende waarde toevoegt. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen om te komen tot een gedragen en realistisch kostenadvies. Je zult ook betrokken zijn bij het identificeren van mogelijke kostenbesparingen en het opstellen van budgetten voor lopende en toekomstige projecten. Jouw expertise zal een cruciale rol spelen in het ondersteunen van besluitvorming op alle niveaus van onze organisatie.

Daarnaast ben je onderdeel van het Cost Expertise Center (CEC) welke verantwoordelijk is voor totstandkoming van de budgetten voor aanvragen komende van de maincontractors binnen Schiphol. Hierbij beoordeel je de aanvraag, de offerte en ben je verantwoordelijk voor beoordelen en realisatie van kosten efficiency.

De rol van Cost Engineer is een belangrijke rol binnen de Schiphol organisatie en biedt veel doorgroeimogelijkheden naar werkzaamheden in de strategische en tactische fase. Er zijn genoeg mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen.

Functie eisen

Om succesvol te zijn als Cost Engineer heb je in een soortgelijke gewerkt aan technische projecten. Je hebt een proactieve mentaliteit en wordt enthousiast van de dynamische omgeving die Schiphol biedt. Je hebt daarnaast:
- HBO werk-/denkniveau of ruime ervaring binnen de aannemerij. Ook ruime ervaring met kostenmanagement op nieuwbouw- en renovatieprojecten binnen de discipline structuur.
- Je hebt Kennis van relevante wetgeving (o.a. Bouwbesluit) en standaarden (zoals UAV, UAV-GC, RAW, STABU).

Naast die gedegen achtergrond is het essentieel dat je begrijpt hoe belangrijk samenwerking is in deze functie, want alleen door samen te werken kun projecten succesvol gerealiseerd worden. Ook is oog voor maakbaarheid van groot belang, de operatie dient zo min mogelijk hinder te ondervinden. Het op de juiste manier toepassen van jouw adviesvaardigheden hoort daarbij, net als:
• Resultaatgericht executiekracht en hands-on;
• Technische affiniteit;
• Eager en denkend in oplossingen;
• Integer, en durft kritisch te zijn;
• Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken in een team;
• Analytische vaardigheden en het vermogen om complexe projecten te interpreteren;
• Werkhouding: flexibel, energiek, betrouwbaar en doelgericht;
• 5 jaar relevante ervaring met kosten in advies/aannemersbranche;
• CV & Motivatie toegespitst op de opdracht, graag in het Nederlands aanleveren;

Wensen:
• Overige vakgerichte opleidingen zijn een sterke pré.

Extra info

Startdatum: Z.S.M.
Einddatum: 31-12-2024
Optie tot verlengen: Ja
Aantal uur per week: 24-36 uur

Locatie

Schiphol

Publicatiedatum

02.07.2024

Publicatie eindigt

11.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!