Planoloog / Ruimtecoach

Nieuw

Functie omschrijving

Voor domein Ruimte werken ruim 100 collega’s in vier teams: Advies & regievoering, Project & Planontwikkeling, Ruimtelijke Kwaliteit en Dagelijks Beheer. Deze teams zijn samen verantwoordelijk voor een toekomstbestendig beheer en ontwikkeling van de leefomgeving. Zowel het domein als de teams zijn in opbouw en in ontwikkeling. Team Projecten & Planontwikkeling bestaat uit de sub-teams Ruimtelijke Ordening, Grondzaken & Vastgoed en Realisatie. Het aandachtsgebied van het team is de te ontwikkelen leefomgeving en bestaat uit circa twintig professionals die binnen het fysieke domein werkzaam zijn als projectleiders, adviseurs, beleidsmedewerkers, beleidsondersteuners en administratieve medewerkers.

Werkzaamheden

Als Planoloog / Ruimtecoach ben je de planbegeleider die
verantwoordelijk is voor het adviseren op, voorbereiden en begeleiden van ruimtelijke initiatieven.
  • Je beoordeelt ruimtelijke aanvragen
    Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden en coördineren van procedures op basis van de Omgevingswet om ontwikkelingen mogelijk te maken. Je ondersteunt en adviseert de initiatiefnemers en collega’s en neemt deel aan de intake- en omgevingstafel. Je begeleidt initiatieven van inwoners/ondernemers vanaf de eerste verkenning tot en met de planologische procedures.

  • Je geeft advies:
    Je adviseert het gemeentebestuur en zorgt voor een goede informatievoorziening. Je houdt rekening met de belangen van de inwoners van de gemeente. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen en werkt integraal. Daarnaast ben je adviseur op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling voor collega’s, initiatiefnemers, college en de raad. Je ondersteunt (op verzoek) de wethouder bij commissie- en raadsvergaderingen.

  • Je werkt mee aan het opstellen van nieuw beleid
    Je werkt mee aan het opstellen van een gebied dekkend Omgevingsplan. Zoals elke gemeente hebben wij ook te maken met de uitdagingen van de Omgevingswet en de werkwijzen die daarmee samenhangen.

Taken waar jij je onder meer mee bezig houdt:

  • Het begeleiden van (concrete )ruimtelijke initiatieven;
  • Het wijzigen van het omgevingsplan;
  • Het adviseren op ruimtelijke vraagstukken;
  • Het beantwoorden van vragen (intern/extern), zienswijzen en beroep tegen het omgevingsplan, waarbij je ondersteund wordt door (externe) specialisten.

De opdrachtgever(s)

In Dalfsen wonen de gelukkigste inwoners van Nederland, zo blijkt uit cijfers van het CBS in 2023. Daar zijn we trots op! Gemeente Dalfsen wordt ook wel de ‘groene parel aan de Overijsselse Vecht’ genoemd en heeft duurzaamheid en een goede woon-, werk- en leefomgeving hoog in het vaandel staan. Gemeente Dalfsen heeft circa 29.000 inwoners en bestaat uit de dorpen Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen, Hoonhorst en Oudleusen. Daarnaast staat Dalfsen bekend om haar actieve gemeenschap, waar vrijwilligerswerk en burgerparticipatie sterk worden aangemoedigd. De gemeente investeert in innovatieve projecten en duurzaamheid om een toekomstbestendige leefomgeving te creëren voor haar inwoners.

Samenwerken is onze kracht. Gemeente Dalfsen is een organisatie met betrokken en bevlogen medewerkers, die op doeltreffende wijze waarde toevoegen in samenwerking met elkaar én met oog voor de veranderende samenleving. De kernwaarden van gemeente Dalfsen zijn: vertrouwen, samen en nabij.

Omschrijving kandidaat

Je bent een planoloog met ervaring met participatieve trajecten, die graag buiten de gebaande paden treedt en soepel met alle soorten inwoners en ondernemers overweg kan. Je begrijpt de praktijk van de gemeente en ruimtelijke procedures en scoort hoog op de eigenschappen openheid, enthousiasme, verbinding en doorzettingsvermogen.

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering
  • Minimaal een afgeronde hbo- of wo- opleiding (bachelor).

Wensen:

  • Minimaal een afgeronde hbo- of wo- opleiding in planologie, stedenbouw, ruimtelijke ordening of een vergelijkbare richting
  • Bij voorkeur meerdere jaren aantoonbare werkervaring als planoloog
  • Op CV aantoonbaar werkervaring als planoloog binnen een gemeentelijke context (bij een gemeente of in samenwerking met een gemeente).
  • Op CV aantoonbare kennis van de Omgevingswet, bij voorkeur opgedaan bij vergelijkbare projecten (graag duidelijk verwoorden op CV).
  • Op CV aantoonbare ervaring met participatieprocessen.

Competenties

- Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling

Je bent een planoloog met ervaring met participatieve trajecten, die graag buiten de gebaande paden treedt en soepel met alle soorten inwoners en ondernemers overweg kan. Je begrijpt de praktijk van de gemeente en ruimtelijke procedures en scoort hoog op de eigenschappen openheid, enthousiasme, verbinding en doorzettingsvermogen.

Extra info

Startdatum: 01-08-2024
Einddatum: 31-07-2025
Optie tot verlengen: 2 x 6 maanden
Aantal uur per week: 16 uur
Werkdagen in overleg en hybride

Locatie

Dalfsen

Publicatiedatum

02.07.2024

Publicatie eindigt

09.07.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.