Teammanager RO- VTH

Nieuw

Functie omschrijving

  • Je geeft integraal leiding aan de teams Vergunningen, Toezicht & Handhaving en Ruimtelijke Ontwikkeling (ca. 40 fte).
  • Je stimuleert het zelf- organiserend vermogen van de medewerkers, waarbij zij zoveel mogelijk professionele ruimte krijgen binnen gestelde kaders;
  • Je stuurt en structureert de samenwerking in de keten om de uitvoering onder de Omgevingswet verder te ontwikkelen;
  • Je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het organisatieonderdeel op basis van de reeds ingezette koers.

De opdrachtgever(s)

De gemeente Vijfheerenlanden ligt in het midden van het land, in de provincie Utrecht tussen de rivieren Lek en Linge. Een prachtig gebied met polders, uiterwaarden, dijken, molens, boerderijen, steden en dorpen. Vijfheerenlanden ligt centraal bij de snelwegen A2, A15 en A27. In deze groene gemeente wonen ruim 60.000 inwoners. De 16 woonplaatsen hebben elk hun eigen identiteit.

De teams binnen het fysieke domein zijn actief op het gebied van inrichting, beheer en gebruik van onze fysieke leefomgeving. Ook de beleidsvelden Economie, Duurzaamheid, Sport, Cultuur en recreatie & toerisme behoren tot het taakgebied.

Om een volgende stap te kunnen zetten in de doorontwikkeling van de gemeentelijke organisatie en de teams Ruimtelijke Ontwikkeling (met daarin Verkeer, planologie, stedenbouw, milieu en grondzaken), Vergunningen en Toezicht & Handhaving is meer sturing en persoonlijke aandacht nodig dan we momenteel kunnen bieden. Om die reden voegen we een teammanager toe voor deze teams. De teams vallen onder de verantwoordelijkheid van de netwerkmanager Fysieke Leefomgeving waar je nauw mee samen werkt en aan wie je rapporteert.

Voor de teams Vergunningen en Toezicht & Handhaving is de inhoudelijke aansturing belegd bij een regisseur. Jouw rol beperkt zich bij deze teams tot de P-taken en het gezamenlijk vormgeven van de doorontwikkeling van het team (en de keten waarin het team acteert).

Functie eisen

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als manager met organisatieontwikkeling binnen het domein ruimte (RO en TVH) binnen een overheidsorganisatie;

Wensen (weging, totaal 100 punten)

  • Aantoonbare werkervaring met ruimtelijke procedures en gebiedsontwikkeling (30 punten);
  • Aantoonbare kennis van de omgevingswet (20 punten);
  • Aantoonbare werkervaring met het implementeren van (onderdelen van) de omgevingswet (20 punten);
  • Beschrijf in een korte motivatie (max 1 A4) je aanpak van een opdracht van vergelijkbare aard en benoem daarin concreet behaalde resultaten en jouw persoonlijke bijdrage daarin (30 punten).

Competenties

  • Mensgericht;
  • Resultaatgericht;
  • Klantgericht;
  • Politieke sensitiviteit;
  • No nonsens, hands on mentaliteit.

Extra info

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op:

1e ronde:
maandag 15 juli van 14:00-17:00 uur met 3 kandidaten
en indien meer kandidaten (bijv. 4):
maandag 15 juli van 14:00-16:00 uur met 2 kandidaten en
dinsdag 16 juli van 8:00-10:00 (2 kandidaten)

De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdagmiddag 12 juli 2024 bericht.

2e ronde:
Hiervan is de datum nog niet bekend, maar verwacht wordt dezelfde week nog of de week erna uiterlijk! Van de kandida(a)t(en) wordt verwacht hierin flexibel te zijn i.v.m. drukke agenda’s van de gesprekspartners (Netwerkmanager en Gemeentesecretaris).

Locatie

Leerdam

Publicatiedatum

26.06.2024

Publicatie eindigt

03.07.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.