Forensisch ArtsForensisch Arts

Nieuw

Functie omschrijving

Forensische geneeskunde is een unieke, medische discipline die ten dienste staat van gemeenten, justitie en politie. Je werkt op het snijvlak van geneeskunde en strafrecht. Je werkt nauw samen met verschillende stakeholders (bijvoorbeeld justitie, politie en gemeenten). Je bent van groot gemeenschappelijk belang. Je beoordeelt veel verschillende situaties die invloed hebben op het recht, de openbare orde en de publieke gezondheid. Kan een arrestant onder invloed bijvoorbeeld een nacht doorbrengen in een politiecel? Is er sprake van een niet-natuurlijke dood? Dit en vele andere vraagstukken passeren de revue wat het werk afwisselend en zeer gevarieerd maakt.

Een werkdag kan er als volgt uitzien: Je wordt opgeroepen en spreekt een huisarts uit onze regio. Er is iemand overleden en de huisarts vermoedt dat er sprake is van een niet-natuurlijke doodsoorzaak. Na het stellen van een aantal vragen besluit je een bezoek te brengen, waarbij je de politie ook mee neemt. Je voert ter plekke een lijkschouwing uit en probeert vast te stellen wat de aard van het overlijden zou kunnen zijn. Je neemt hierin ook de omgeving van het lichaam mee. Wellicht dat zich hier belangrijke aanwijzingen bevinden. Naar aanleiding van de lijkschouwing sluit je al dan niet uit of er (mogelijk) sprake is van een misdrijf. Wanneer dit niet het geval is, mag het lichaam worden vrijgegeven en maak jij een afsluitend schouwverslag. Als er behoefte aan is, ga je met de nabestaanden – soms op een later moment – nog in gesprek om hen mee te nemen in de gebeurtenissen. Tijdens deze werkzaamheden word je door het cellencomplex van de politie ook nog gebeld of je een arrestant wilt beoordelen die medische klachten heeft en ook moet er een bloedproef worden gedaan. Later op de dag moet je nog een letselbeschrijving uitwerken van een slachtoffer dat je in een vorige dienst hebt gezien en waarbij je het letsel hebt gefotografeerd. Kortom, veel dynamiek.

Omschrijving kandidaat

Als forensisch arts verricht je zeer betekenisvol werk in een bijzondere omgeving. De hele samenleving trekt aan je voorbij en je werkt nauw samen met verschillende instanties, zoals de politie, recherche, het NFI, etc. Je draait afwisselend dag- avond- en weekenddiensten. De drie hoofdbestanddelen van het werk zijn lijkschouw, medische arrestanten zorg (MAZ) en forensisch medisch onderzoek (FMO).

Verder is van belang:

  • U hebt de opleiding tot forensisch arts afgerond , bent BIG geregistreerd. Ervaring in de forensisch geneeskunde is belangrijk.
  • U bent in staat om adequaat te reageren in onverwachte situaties.
  • U beschikt over flexibiliteit en besluitvaardigheid.
  • U bent professioneel en tegelijkertijd empathisch. Je bent in staat om contact te leggen met mensen die lastig benaderbaar zijn of verward.
  • U bent in het bezit van een rijbewijs B en eigen vervoer

Functie eisen

  • Je hebt de opleiding tot forensisch arts afgerond. Referentie vereist
  • WO en hoger
  • BIG-geregistreerd
  • Rijbewijs B en eigen vervoer.

Wensen

  • Opleiding tot forensisch arts afgerond
  • Ervaring in de forensische geneeskunde

Extra info

  • Van 2-6-2024 t/m 30-5-2025
  • Optie verlenging: 2 x 12 maanden
  • Standplaats: Alkmaar/remote
  • FTE: 2

De interviews met de kandidaten zullen worden gepland binnen 3 weken na reactie kandidaat
Toelichting op rooster: 7x 24 rooster

Locatie

Alkmaar

Publicatiedatum

21.06.2024

Publicatie eindigt

17.07.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.