Medewerker Kwaliteit

Nieuw

Functie omschrijving

opdrachtgever en afdeling ForZo/JJI is verantwoordelijk voor de inkoop en het contractmanagement van de forensische zorg. Onderdeel daarvan is uiteraard de kwaliteit van deze zorg. Hiervoor is de medewerker kwaliteit verantwoordelijk. Vanwege uitval zijn we op zoek naar iemand die deze functie tijdelijk in kan vullen.

Werkzaamheden

Functieomschrijving
Concreet gezien liggen er 3 opgaven:

Kwaliteitskader forensische zorg
De afgelopen periode is met het veld hard gewerkt aan een kwaliteitskader forensische zorg. Nu moet dit kader vertaald worden naar conrete afspraken die kunnen worden vastgelegd in de inkoop van de forensische zorg. Ook moet het kader een plek krijgen in het contractmanagement. Daarvoor moeten de contractmanagers getraind worden. Ook met andere divisies bij DJI (het NIFP, de dividie Individuele Zaken) moet worden besproken hoe zij hun rol in het kwaliteitskader in gaan vullen. Implementatie van het kwaliteitskader gaat via het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie lopen. Ook hiervoor ben je de contractpersoon én de schakel van dit proces naar het contractmanagement. Voor de Rijksklinieken ligt er een extra verantwoordelijkheid om de implementatie goed te organiseren gezien onze directe band met deze instellingen.

Prestatieindicatoren
Ieder jaar worden de prestatie- en doelmatigheidsindicatoren voor de forensische zorg uitgevraagd. Deze worden vervolgs met de instellingen besproken en hier hangen consequenties zoals boetes aan vast. De analyse op de aangeleverde indicatoren vindt elders plaats, maar het gehele proces rondom de indicatoren stuur jij aan.

Aansturing EFP
Het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP) heeft een belangrijke rol in de kwaliteisontwikkeling voor het veld. Dit doen zij door het stimuleren van onderzoek, opleidingen en netwerken. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor het EFP.

Naast het bovenstaande ben jij de vraagbaak over inhoudelijke vragen over kwaliteit. Bovendien informeer jij het MT als het gaat over vragen die jouw onderwerpen raken. Daarvoor bereid jij bijvoorbeeld annotaties voor over belangrijke overleggen. De divisie zit op dit moment in een reorganisatie. Ook de wijze waarop kwaliteit bij de divisie wordt ingericht is hier onderdeel van. Hiervoor is een aparte opdracht uitgezet. Je wordt wel geacht vanuit jouw inhoudelijke kennis hierop mee te denken.

De opdrachtgever(s)

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zorgt namens de Minister van Justitie en Veiligheid voor de uitvoer van straffen en vrijheidsbenemende maatregelen, die na uitspraak van een rechter zijn opgelegd. Met 38 locaties verspreid over het land en een personeelsbestand van ruim 13.000 medewerkers is DJI een van de grootste overheidsorganisaties van Nederland. Jaarlijks stromen er ruim 37.000 nieuwe justitiabelen in. Meer informatie over DJI is te vinden op www.dji.nl.

Functie eisen

- Minimaal WO werk- en denkniveau;
- Kennis van en ervaring met de geestelijke gezondheidszorg en/of de forensische zorg;
- Ervaring met de kwaliteit van zorg;

Extra info

  • Startdatum 1-5-2022
  • Einddatum 30-9-2022
  • Optie tot verlenging Ja
  • Aantal uur per week 36,00
  • Aantal posities 1

Locatie

Den Haag

Publicatiedatum

13.04.2022

Publicatie eindigt

13.04.2022

Contactpersoon

Foeken

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!